Vad är camping?

Hur ska du beskriva camping om du själv får bestämma? Det kan vara mycket individuellt, och camping kan betyda allt från full fest till något som bara rör dig själv, lugn och ro samt naturen. I de flesta fall handlar camping om att tälta, och som ett andra steg kommer att bo i husvagn. Båda dessa varianterna kan användas på alla de campingplatser som erbjuds för allmänheten under den säsong som de berör. Camping är också olika beroende på var du befinner dig i Sverige. Här kan camping vara förknippat med sol, bad och semester eller så kan camping vara ett sätt att komma ut i naturen på jakt eller fiskeäventyr. I de norra delarna av Sverige hör ofta camping ihop med vintersporter, fjäll och äventyrssporter.

night-839807_1280Att campa ska vara något som är roligt och avkopplande. För vissa är camping avkopplande och roligt när det är sammankopplat med mycket människor, fest och stora konserter som spänner över en hel vecka med många artister. Här är det fest och att träffa många olika människor som gäller. För andra är camping något som utförs varje år på en speciell plats, där hela familjen deltar och alla har roligt med sol och bad samt avkoppling på fina sommarkvällar. Som en tredje kategori kommer de som sportfiskar eller fjällvandrar. Här handlar det enbart om att ha en plats att sova under den tid som de utövar sina intressen.

Som en sista kategori kommer de som utövar olika sporter professionellt, där det behövs ett tält för att kunna klara av att utföra strapatsen eller uppgiften. I dessa fall handlar det om olika expeditioner i områden där det inte finns tillgång till annat boende. Här talas det i huvudsak om bergsklättring samt antarktiska och arktiska expeditioner. Hur det än faller sig är det ett äventyr att campa. Detta kan vara för ett litet barn på tomten, ända upp till utforskande och vetenskapliga expeditioner.